Pystysolariumi vai makuusolariumi

Solariumit ovat erinomainen tapa saada ruskettunut iho ympäri vuoden, mutta monille solariumin valinta voi olla hämmentävää. Solariumien joukossa on kaksi erilaista tyyppiä: pystysolariumi ja makuusolariumi. Näiden kahden solariumtyypin välillä on merkittäviä eroja, joista on hyvä tietää ennen solariumin valintaa.

Pystysolariumi on suunniteltu seisoma-asennossa käytettäväksi. Laite on varustettu useilla UV-lampuilla, jotka säteilevät ympäröivän tilan lisäksi myös ihmisen ihoa kohti. Pystysolariumilla on joitakin etuja, kuten nopeampi ja tehokkaampi istuntoaika, joka johtuu siitä, että UV-säteily jakautuu tasaisemmin koko kehoon. Pystysolariumin käyttäminen on myös mukavampaa, koska seisoma-asento mahdollistaa sen, että kehoa ei tarvitse kiertää ahtaassa tilassa.

Makuusolariumi toimii makuuasennossa. Solariumin lampuissa on yleensä vain yksi suurempi UV-lamppu, joka sijaitsee yläpuolella. Makuusolariumin etuja ovat esimerkiksi se, että se on rentouttavampi ja mukavampi, koska käyttäjän ei tarvitse seistä paikoillaan. Makuusolariumilla on myös helpompi hallita UV-säteilyn määrää, koska lampun etäisyys ihoon voidaan säätää erikseen.

Makuusolariumin käyttäminen vaatii kuitenkin enemmän aikaa, koska kehon eri osat on käsiteltävä erikseen. Tämä voi johtaa siihen, että istuntoaika on pidempi. Lisäksi makuusolariumissa käytettävän lampun säteily on keskittynyt vain yhteen kohtaan, mikä voi aiheuttaa epätasaisen ruskettumisen, jos käyttäjä ei liiku tarpeeksi istunnon aikana.

Lopuksi, valitessasi pysty- tai makuusolariumia, tärkeintä on mukavuus ja henkilökohtaiset mieltymykset.