Kuinka usein solariumia voi käyttää?

Solariumin käytössä on tärkeää pitää mielessä turvallisuus. Yksi keskeisimmistä kysymyksistä solariumin käytössä on, kuinka usein sitä voi turvallisesti käyttää.

Solariumin käyttöä tulisi välttää kokonaan, jos iholla on esimerkiksi palovammoja tai muita ihovaurioita. Lisäksi raskaana olevien ja alle 18-vuotiaiden tulisi välttää solariumin käyttöä kokonaan. Solariumin käytön aloittamisesta kannattaa keskustella lääkärin kanssa, jos on esimerkiksi iho-ongelmia, valoherkkyyttä tai muita terveydellisiä haasteita.

Suositeltava enimmäismäärä solariumin käyttöä on yleensä yksi kerta viikossa. Tämä suositus perustuu ihmisen ihon kykyyn tuottaa pigmenttiä, joka suojaa ihoa auringolta. Liian tiheä solariumin käyttö voi johtaa ihovaurioihin, kuten palovammoihin ja ihosyöpään.

On myös tärkeää muistaa, että solariumin käyttö ei korvaa auringolta suojautumista. Aurinkovoiteen käyttö on edelleen tärkeää, ja solariumia käyttäessäkin on suositeltavaa suojata iho UV-säteiltä sopivalla voiteella tai vaatteilla.

Solariumin käyttöä kannattaa välttää myös ennen auringolle altistumista, sillä solariumin käyttö voi aiheuttaa ihon herkkyyttä auringolle ja siten lisätä auringon aiheuttamien vaurioiden riskiä.

Jos solariumin käytöstä haluaa saada hyötyjä, esimerkiksi D-vitamiinin tuotannon lisääntymistä, kannattaa käyttöä rajoittaa yhteen tai kahteen kertaan kuukaudessa. D-vitamiinin kannalta tärkeintä on kuitenkin saada sitä ravinnosta tai D-vitamiinilisistä, sillä solariumin käytöllä on vain vähäinen vaikutus D-vitamiinin tuotantoon.

Kaiken kaikkiaan solariumin käyttöä tulisi lähestyä varovaisesti ja ainoastaan tarpeen vaatiessa. Turvallisesta solariumin käytöstä kannattaa keskustella lääkärin kanssa ja noudattaa alan ammattilaisten antamia ohjeita ja suosituksia.