Onko solariumin käyttö turvallista kaikille ihotyypeille?

Solariumin käyttö on ollut viime vuosina paljon keskustelun kohteena terveyshaittojen takia. Yksi tärkeä kysymys on, onko solariumin käyttö turvallista kaikille ihotyypeille.

Iho voi olla luonnostaan erilainen eri ihmisillä. Ihon väri voi vaihdella vaaleasta tummaan ja ihon tyyppi voi olla esimerkiksi kuiva tai rasvainen. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, kuinka iho reagoi auringon ja solariumin UV-säteilyyn.

Ihotyypin mukaan voidaan suositella erilaisia solarium-istuntoja. Vaaleaihoisille ja herkälle iholle suositellaan yleensä lyhyempiä istuntoja kuin tummalle iholle. Lisäksi tummalla iholle ei ehkä tarvita solariumia lainkaan, sillä se pystyy paremmin suojaamaan itseään auringon UV-säteilyltä.

Kuitenkin vaikka solariumin käyttöä suositellaan tietyn ihotyypin mukaan, se ei tarkoita sitä, että se olisi täysin turvallista. Solariumin käyttö voi lisätä riskiä saada ihosyöpä, erityisesti jos käyttö on liian usein tai pitkäkestoinen.

Siksi solariumin käyttöä tulisi välttää, jos henkilöllä on iholla palovammoja, ihosairauksia tai jos iho on erittäin herkkä. Lisäksi jos henkilöllä on tumma pigmentti, on tärkeää ottaa huomioon, että heillä on silti riski saada ihosyöpä solariumin käytöstä huolimatta.

Solariumin käytön turvallisuutta voidaan lisätä käyttämällä suojaavia voiteita ja suojalaseja. Vaikka nämä varotoimet voivat auttaa vähentämään riskiä saada ihosyöpä, ne eivät tee solariumin käytöstä täysin turvallista.

Kaiken kaikkiaan solariumin käyttö ei ole suositeltavaa kaikille ihotyypeille. On tärkeää ottaa huomioon henkilön oma ihotyyppi ja käyttää solariumia vain kohtuullisesti, jos se on välttämätöntä. Paras tapa suojata itseään ihosyövältä on välttää solariumin käyttöä kokonaan ja käyttää suojalaseja ja aurinkovoidetta auringossa ollessa.